ورزش پیلاتس
پیلاتس برگرفته شده از حرکات ورزش های ژیمناستیک، بوکس و کشتی باستانی روم و یونان است. ورزش پیلاتس به منظور تقویت هماهنگ همه اعضای بدن شکل گرفته است. تمرینات ورزش پیلاتس بر روی مت یا همان زیرانداز انجام می گیرد. ریفورمر، کادیلاک و صندلی وندا از دستگاه های مورد استفاده در پیلاتس هستند. در این دستگاهها قرقره، باند، دستگیره و فنرهایی تعبیه شده که با کمک آنها کارایی دستگاه بر اساس نیاز شما تنظیم می گردد.
ورزش پیلاتس توسط ژوزف پیلاتس (Joseph Pilates) ساخته شد. پیلاتس معتقد بود که رابطه سلامت جسمی و ذهنی بسیار نزدیک است . در سال 1920 آقای پیلاتس به آمریکا مهاجرت و استودیویی را در نیویورک افتتاح کرد. در این استودیو او به مدت چند دهه به آموزش متد خود که با نام کانترولوژی (contrology) از آن یاد می کرد، پرداخت.
پیلاتس برای هر سنی مناسب است. دستگاههای مورد استفاده در این ورزش برای ورزشکاران مبتدی و افراد بیمار نقش پشتیبان و در افرادی هم که به دنبال تغییر اندام خود هستند، نقش تقویت کننده دارد.
بهبود طرز ایستادن و حالت ستون فقرات، تقویت ماهیچه ها، حرکت مفاصل، توازن کلی بدن، تخلیه استرس و افزایش حس آرامش تنها بخشی از مزایای ورزش پیلاتس هستند.
برای مفید واقع شدن تمرینات و حرکات ورزشی در ورزش پیلاتس حتما باید تحت نظر مربی پیلاتس انجام شود. مربی براساس توان بدن شما دستگاه های پیلاتس را طوری تنظیم می کند که بهترین بازدهی را داشته باشد. اینکار توسط شخصی که در حیطه سلامت بدن تخصص دارد صورت می گیرد. مربیان پیلاتس از نظر پزشکی واجد شرایط تجویز نسخه یا متد درمان نیستند.
پیلاتس می تواند به ورزشکاران و رقاص های حرفه برای تقویت استحکام و انعطاف پذیری بدن آنها کمک کند. ورزش پیلاتس در رده فعالیت های تقویت کننده عضلات می باسذ و همچنین شما را در رسیدن به وزن دلخواهتان یاری می کند. فشردگی تمرینات در سطوح مختلف تمرین مانند خفیف، پویا و متوسط و قدرتی متغیر است. اگر هدفتان کاهش وزن است پس بهتر است که پیلاتس را به همراه رژیم غذایی سالم و یک ورزش هوازی مانند شنا، پیاده روی و یا دوچرخه سواری انجام دهید.
ورزش پیلاتس در دسته ی ورزش های سبک قرار گرفته، بنابراین جراحت و آسیب بسیار کم اتفاق می افتد. هر چند ، بسیار مهم است که زیر نظر مربی ای حرفه ای تمرین کنید و در کلاسی شرکت کنید که متناسب با سطح توانایی بدنی تان آموزش ببینید. در صورتیکه در دوره ی نقاهت از یک آسیب دیدگی بسر می برید، در مورد نحوه ی تمرینات و فشردگی آنها از قبل با پزشک مشورت کنید.
ژوزف پیلاتس 500 نوع حرکت ورزشی طراحی کرد که از این بین 34 نوع تمرین روی مت یا زیر اندازند. در تمرین روی مت باید ابزار سنتی ورزش پیلاتس مانند دایره های جادویی، دامبل، باند کشی، توپ و فوم غلتان یا رولی را بکار گیرید. از طرفی دیگر، در پیلاتس با دستگاه، حرکات ورزشی با کمک دستگاههایی که ژوزف پیلاتس اختراع کرده است انجام می گیرد. این دستگاهها ریفورمر، کادیلاک، صندلی وندا و اسپاین کورکتر ( تصحیح کننده ستون فقرات) و لدر برل نام دارند.
Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Spine Corrector and Ladder Barrel))
تمامی حرکات ورزشی و دستگاههای پیلاتس بسته به فیزیک بدنی شخص قابل تنظیم و تغییراند. در صورتی که به علت شرلیط خاص بدن خود قادر به دراز کشیدن روز مت ورزشی نیستید، باید با دستگاه تمرینات بی خطر برای بدنتان را انجام دهید.
پیلاتس ریفورمر، یک وسیله تمرینی پیشرفته است که در طراحی و ساخت آن از اصول پیلاتس استفاده شده است. این وسیله مجهز به پولیها، فنرها، کابلها و دستگیرههایی است که برای ایجاد مقاومت در حین تمرینات استفاده میشوند.
تمرینات روی پیلاتس ریفورمر در مقایسه با تمرینات بدنسازی سنتی، بیشتر بر روی تقویت عضلات چرخه ای و تعادل بدن تمرکز دارند. با تمرینات پیلاتس روی ریفورمر میتوانید عضلات بدن خود را بهبود دهید، درد و مشکلات عضلانی و مفصلی را کاهش دهید و در عین حال استقامت بدن خود را افزایش دهید.
تمرینات روی پیلاتس ریفورمر برای افرادی که مشکلاتی مانند درد پشت، درد گردن، ضعف عضلات و یا مشکلات تعادل دارند، بسیار مفید هستند. همچنین، با استفاده از پیلاتس ریفورمر میتوانید در کاهش وزن، افزایش انعطافپذیری و بهبود تناسب اندامهای خود نیز تاثیرگذار باشید.
پیلاتس به دو طریق فردی و گروهی قابل اجرا می باشد. در صورتیکه به علت وضعیت بدنتیتان نیاز است زیر نظر باشید، این موضوع را به مربی خود اطلاع داده تا کلاس مناسبی را برایتان انتخاب کند. تمرین با دستگاه نیاز به نظارت دقیقتر و هزینه بیشتری دارد.
پیلاتس در باشگاه ورزشی با دستگاه و یا در محیط باز روی مت و ابزار ورزشی کوچک مانند باند و دمبل انجام می شود. هر دو حالت تمرین به صورت فردی و گروهی میباشد. هرچند کار با دستگاه در حالت ایده آل به شکل فردی طراحی شده است. در کار گروهی با دستگاه بهتر است شرکت کنندگان مبتدی نباشند. مدت زمان یک کلاس معمولا 60 دقیقه در نظر گرفته می شود. در مورد کار با مت بهتر است تعداد شرکت کنندگان از 12 نفر بیشتر نباشد. به این شکل مربی نظارت و تمرکز بیشتری روی هر فرد در حین تمرینات خواهد داشت.
آیا تمرین با دستگاههای پیلاتس برای کسانی که مبتلا به درد کمر هستند، مناسب است؟
تمرین با دستگاههای پیلاتس برای کسانی که مبتلا به درد کمر هستند، میتواند مناسب باشد. در واقع، تمرینات پیلاتس برای تقویت عضلات پشتی و شکمی، بهبود تعادل و افزایش انعطافپذیری بدن بسیار مفید و کارآمد هستند و میتوانند به کاهش درد کمر کمک کنند.
بنابراین، اگر شما مبتلا به درد کمر هستید، میتوانید با استفاده از دستگاههای پیلاتس، تمریناتی را انجام داده و عضلات پشتی و شکمی خود را بهبود دهید. با این حال، برای داشتن نتایج بهتر، بهتر است با یک مربی پیلاتس با تجربه مشورت کنید تا به شما کمک کند تمرینات مناسب را برای کاهش درد کمر و تقویت عضلات پشتی و شکمی شما تعیین کند و از احتمال بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند.
تمرین با دستگاههای پیلاتس میتواند به کاهش درد کمر کمک کند، اما میزان مفیدی که برای هر فرد دارد، ممکن است متفاوت باشد. در واقع، درد کمر میتواند به دلیل چندین عامل مختلف، مانند نشستن طولانی مدت، فعالیت بیش از حد، عوارض جانبی بیماریها و آسیبهای فیزیکی و غیره، ایجاد شود. بنابراین، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا از میزان مفید بودن تمرینات پیلاتس برای شما در کاهش درد کمر مطلع شوید.
تمرینات پیلاتس برای تقویت عضلات پشتی و شکمی مفید هستند. با تقویت عضلات پشتی و شکمی، فشار بر روی ناحیه کمر کاهش مییابد و به کاهش درد کمر کمک میکند. همچنین، تمرینات پیلاتس بهبود تعادل بدن و افزایش انعطافپذیری عضلات را فراهم میکنند که دو عامل مهم برای کاهش درد کمر هستند. با این حال، برای داشتن نتایج بهتر، بهتر است با یک مربی پیلاتس با تجربه مشورت کنید تا به شما کمک کند تمرینات مناسب را برای کاهش درد کمر و تقویت عضلات پشتی و شکمی شما تعیین کند و از احتمال بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند.