طرز تهیه حلیم بوقلمون از سیر تا پیاز!
حلیم بوقلمون یکی از غذاهای مقوی و پرطرفداره که خیلیها به جای حلیم با گوشت گوسفند یا گوساله ازش استفاده میکنن. این غذا به خاطر پروتئین بالا و چربی کمتر بوقلمون، انتخاب سالمتری محسوب میشه. برای اینکه یه حلیم کشدار، خوشطعم و بینقص درست کنید، باید چند نکته کلیدی رو رعایت کنید. در این راهنمای کامل، همهی فوت و فنهای پخت حلیم بوقلمون رو بهتون میگیم.
مواد لازم
مراحل پخت و نکات کلیدی
۱. آمادهسازی گندم: مهمترین مرحله!
- خیساندن: گندم رو از شب قبل یا حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. این کار باعث میشه گندم سریعتر بپزه و به اصطلاح “لعاب” بده که همین لعاب باعث کشدار شدن حلیم میشه. هرچه بیشتر گندم رو خیس کنید، حلیم شما بهتر و کشدارتر میشه.
- شستشو: بعد از خیس خوردن، آب گندم رو کاملاً دور بریزید و چند بار با آب تمیز بشورید.
۲. پخت گوشت: برای عطر و طعم بهتر
- پیاز داغ: پیاز رو نگینی خرد کنید و با کمی روغن مایع تفت بدید تا سبک و طلایی بشه. این کار بوی زهم گوشت رو میگیره و به حلیم عطر خوبی میده.
- پخت کامل: گوشت بوقلمون رو به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت بدید. حالا حدود ۶ تا ۸ پیمانه آب و مقداری نمک بهش اضافه کنید. اجازه بدید گوشت کاملاً بپزه و نرم بشه، طوری که به راحتی با دست ریشریش بشه. این مرحله معمولاً ۲ تا ۳ ساعت طول میکشه.
- نکته: بعد از پخت، گوشت رو از قابلمه بیرون بیارید و آب گوشت رو از صافی رد کنید تا پیاز و تکههای احتمالی جدا بشه. این آب گوشت رو نگه دارید چون برای پخت گندم بهش نیاز داریم.
۳. پخت و کشدار کردن حلیم
- ترکیب گندم و آب گوشت: گندم خیسخورده و تمیز شده رو با آب گوشت صافشده و مقداری آب تازه در یک قابلمه بزرگ و نچسب بریزید.
- شعله ملایم: زیر قابلمه رو خیلی کم کنید. این مرحله طولانیترین بخش پخت حلیمه. گندم باید به آرامی و با حرارت کم بپزه و باز بشه.
- هم زدن: هر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حلیم رو هم بزنید تا ته نگیره. ته گرفتن حلیم طعم بدی بهش میده. استفاده از یه قاشق چوبی با دسته بلند کار رو راحتتر میکنه.
- اضافه کردن گوشت: وقتی گندم کاملاً پخت و دانههاش له شد (حدود ۳ تا ۴ ساعت)، گوشت بوقلمون ریشریش شده رو بهش اضافه کنید.
۴. یکدست و کشدار کردن حلیم
- گوشتکوب برقی یا دستی: بعد از اضافه کردن گوشت، حلیم رو با گوشتکوب برقی یا گوشتکوب دستی بزنید. این کار باعث میشه گندم و گوشت به خوبی با هم مخلوط بشن و حلیم کشدار بشه.
- استراحت و جا افتادن: بعد از زدن حلیم، درب قابلمه رو بذارید و برای ۳۰ دقیقه با حرارت خیلی کم اجازه بدید جا بیفته. در این مرحله میتونید نمک حلیم رو دوباره تست کنید و در صورت نیاز اضافه کنید.
فوت و فنهای حلیم بوقلمون
- استفاده از گوشت ران بوقلمون: ران بوقلمون چربتر و لذیذتره و حلیم شما رو خوشطعمتر میکنه.
- گوشت بیشتر: اگه دوست دارید حلیمتون گوشت بیشتری داشته باشه، میتونید مقدار گوشت رو تا ۷۵۰ گرم افزایش بدید.
- اضافه کردن قلم بوقلمون: برای اینکه حلیم شما مقویتر و کشدارتر بشه، میتونید قلم بوقلمون رو همراه با گوشت بپزید و آبش رو به حلیم اضافه کنید.
- پخت حلیم در زودپز: اگه وقت کمی دارید، میتونید هم گندم و هم گوشت رو در زودپز بپزید. این کار زمان پخت رو به شدت کاهش میده.
- تزیین: حلیم رو در ظرف بکشید و روی اون با کره یا روغن حیوانی داغکرده، دارچین و شکر تزیین کنید. اگه حلیم شیرین دوست ندارید، میتونید فقط از دارچین و روغن استفاده کنید.
چطور یک حلیم کشدار و عالی داشته باشیم؟
- گندم با کیفیت: از گندم پوستکنده تازه و با کیفیت استفاده کنید.
- خیساندن طولانی: هرچه گندم بیشتر خیس بخوره، حلیم کشدارتر میشه.
- حرارت ملایم و طولانی: حلیم باید با حرارت کم و به آرامی پخته بشه تا به خوبی جا بیفته و کشدار بشه.
- زدن حلیم: حتماً بعد از پخت، حلیم رو با گوشتکوب برقی یا دستی بزنید تا گوشت و گندم کاملاً با هم مخلوط بشن.
حالا با رعایت این نکات میتونید یه حلیم بوقلمون عالی و کشدار درست کنید و از طعم بینظیرش لذت ببرید. نوش جان!
طرز تهیه حلیم بوقلمون از سیر تا پیاز!
aivortex
aivortex
chashnikhaneh
aivortex
chashnikhaneh
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
chashnikhaneh
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
chashnikhaneh
autofan
autofan
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
autofan
aivortex
autofan
autofan
autofan
autofan
autofan
autofan
autofan
autofan
autofan
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
aivortex
چاشنی خانه
چاشنی خانه
چاشنی خانه
چاشنی خانه
چاشنی خانه
چاشنی خانه
چاشنی خانه
melorang
melorang
melorang
melorang
melorang
melorang
melorang
بهزاد ازند